Give, The Grace Place, Berthoud Grace Place, Grace Place, Loveland Churches, Grace Place, Bible, Church, Jesus, Northern Colorado, Berthoud Colorado

GIVE

We respond to the gospel of grace by giving our time, talent, and treasure to worship Jesus and serve others in love. By giving through Grace Place, you are part of breaking barriers, building bridges, and bringing hope to the community.

WAYS TO GIVE

-Što je natjecanje Brain Bee?


Brain Bee međunarodno je natjecanje za sve srednjoškolce koje zanima STEM, posebno neuroznanost, psihologija, i medicina! Natjecanje je osnovao neuroznanstvenik Dr. Norbert Myslinski 1999. godine radi promicanje interesa učenika za neuroznanost i psihologiju pružajući prilikama studentima da nauče više o ovom brzo napredujućem znanstvenom području! Krajnji cilj natjecanja Brain Bee je “to build better brains to fight brain disorders” (to jest, omogućiti edukaciju mladih znanstvenika u području neuroznanosti kako bi se unaprijedile inovacije u liječenju neuroloških i psihijatrijskih poremećaja)! Na natjecanju godišnje sudjeluje preko 25 000+ učenika koji predstavljaju više od 50 zemalja.
-Ko može sudjelovati?


Natjecanje je otvoreno svim studentima u dobi između 13-19 godina u Hrvatskoj (ne morate imati prethodna znanja iz neuroznanosti da biste mogli sudjelovati)! Ako vas zanima unapređenje svoje znanstvene karijere, učenje više o mozgu, i/ili povezivanje s profesionalnim neuroznanstvenicima i vršnjacima, ovo je natjecanje za vas!
-Zašto je sudjelovanje u natjecanju sjajna prilika za srednjoškolce zainteresirani za STEM?


Sudjelovanje u natjecanju "Brain Bee" nije samo super zabava - ima i mnogo dodatnih prednosti, počevši od mnogih mogućnosti za učenje više o mozgu! Materijali za proučavanje koje pružaju koordinatori natjecanja omogućuju studentima da shvate temeljne neuroznanstvene pojmove i biološkoj osnovi uobičajenih neuroloških / psihijatrijskih poremećaja. Predavanja profesionalnih neuroznanstvenika napredovat će osnovna znanja učenika opisujući fascinantno nedavno istraživanje u nekoliko neuroznanstvenih područja, od razvojne neurobiologije do računalne neuroznanosti. Studenti će također imati priliku postavljati pitanja i razmjenjivati ​​kontaktne informacije s neuroznanstvenicima (otvarajući mogućnosti za buduću suradnju i laboratorijski rad), te će imati priliku upoznati nove kolege zainteresirane za STEM, posebno neuroznanost / psihologiju! Sudjelovanje u konkurentnom nacionalnom natjecanju omogućit će studentima da unaprijede svoju znanstvenu karijeru povećavajući svoja znanja i analitičke vještine u području neuroznanosti, te poboljšavajući svoje CV-ove za buduće akademske i profesionalne uspjehe.
Naše su nagrade također prilično konkurentne i zanimljive! Pobjednik prvog mjesta dobit će stipendiju za jednotjedno putovanje u San Diego, USA radi predstavljanja Hrvatske na međunardnom natjecanju Brain Bee, uz ostale cool nagrade (posjetite odjeljak "Nagrade" na ovoj stranici). Naši pobjednici drugog i trećeg mjesta također će dobiti trofeje i novčane nagrade. Ako to nisu zadovoljavajući razlozi za sudjelovanje, bit će i puno besplatne hrane (natjecanje je u cjelini besplatno za prijavu i sudjelovanje:))!
-Kada se održava natjecanje? U kojoj zgradi?


TBA (Najvjerojatnije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, tijekom Tjedna Mozga).
-Kako se registrati?


Ako se želite prijaviti na natjecanje Brain Bee, stigli ste na pravo mjesto! Molimo posjetite odjeljak "Registracije" na ovoj stranici. Sve prijave primamo putem sljedećeg formulara: https://petrapdujmic.typeform.com/to/tthEAO. Slijedite upute u obrascu za prijavu i slobodno nas kontaktirajte na neuronada.hr@gmail.com u slučaju bilo kakvih tehničkih poteškoća. VAŽNO: Registracija se zatvara 20. veljače 2021., tri tjedna prije međunarodnog Tjedna Mozga (15.-21. ožujka 2021.) tijekom kojeg će se natjecanje najvjerojatnije održavati. Ne postoji naknada za registraciju ili sudjelovanje na natjecanju.
-Koji je raspored natjecanja?


Točan raspored natjecanja (zajedno s vremenima za svaki događaj) još nije potvrđen. Molimo posjetite odjeljak "Okvirni Raspored" ove stranice za pregled rasporeda natjecanja.
Natjecanje će započeti pismenim ispitom, nakon čega slijedi odjeljak za dijagnozu pacijenata i na kraju usmena kategorija ispitivanja. Tijekom cijelog događanja održat će se dva predavanja profesionalnih neuroznanstvenika (jedno predavanje za obitelji natjecatelja tijekom pismenog ispita i jedno predavanje u pauzi između pismenog i usmenog dijela ispita, za natjecatelje i njihove obitelji). Cijelo natjecanje traje oko 4-5 sati, od čega su dva sata rezervirana za odjeljak pismenog ispita i dijagnostike pacijenta, jedan sat za usmeni ispit, i jedan sat za fotografija i predavanja između dva glavna dijela ispita.
-Na čemu se temelje pitanja?


Sva pitanja temelje se na informacijama iz 2018. knjige “Spoznaje o Mozgu” (tj “Brain Facts,” knjiga Američkog Društva za Neuroznanost (SfN)). Međutim, izdanje "Spoznaje o Mozgu" iz 2018. godine trenutno je u fazi recenzije. Čim knjiga bude dostupna javnosti, objavit ćemo vezu do besplatne internetske verzije knjige u odjeljku "Studijski Materijali,” pa vas molimo da provjeravajte ovu stranicu često (ili još bolje, pretplatite se na naš blog kako biste primili obavijest izravno u svoj inbox kada postanu dostupni studijski materijali:)) Pismeni dio ispita sadrži i pitanja o temeljnoj neuroanatomiji. Molimo pogledajte sljedeće dvije web stranice za proučavanje ovog dijela ispita: https://www.dana.org/article/neuroanatomy-the-basics/ https://teachmeanatomy.info/neuroanatomy/ Da biste testirali svoje znanje neuroanatomije prije datuma natjecanja, preporučujemo da downloadirajte aplikaciju Brain Facts i u slobodno vrijeme vježbate identificiranje osnovne regije i funkcije mozga! Sva pitanja u pismenom i usmenom dijelu ispita temeljit će se i na podacima iz knjige "Neuroznanost: Znanost o Mozgu", koju je izvorno objavilo Britansko udruženje za neuroznanost, a preveli istraživači s Hrvatskog Instituta za Istraživanje Mozga (HIIM). "Neuroznanost: Znanost o Mozgu" ima posebno vrijedne informacije o temama poput učenja, pamćenja i osjećaja, plastičnosti i neuronskih mreža. "Neuroznanost: Znanost o Mozgu" dostupna je besplatno putem sljedeće poveznice, kao i na službenoj web stranici HIIM-a (http://www.hiim.unizg.hr/). http://www.hiim.unizg.hr/images/ostalo/Znanost_o_mozgu.pdf
-Koje su nagrade za prvo, drugo i treće mjesto?


-Prvo mjesto: Pobjednik natjecanja dobit će trofej za prvo mjesto i mogućnost za jednotjedno putovanje u San Diego, USA radi sudjelovanje u međunarodnom natjecanju koje će se održati u kolovozu 2021. Stipendija od XXX dolara će biti dostupna pobjedniku za pokrivanje putnih troškova. Pobjednik će predstavljati Hrvatsku na međunarodnom natjecanju te će na tjednoj osnovi imati pristup besplatnom dopunskom edukaciji o neuroznanosti od tima doktoranda i profesora neuroznanosti u svrhu pripreme za međunarodno natjecanje.
-Drugo mjesto: Natjecatelj koji završi u drugom mjestu dobit će trofej i novčanu nagradu od 200 US dolara.
-Trece mjesto: Natjecatelj koji završi u trećem mjestu dobit će trofej i novčanu nagradu od 100 US dolara.
- Svi natjecatelji dobit će priliku naučiti više o mozgu, slušati zanimljiva predavanja o najnovijim napretcima u području neuroznanosti, i upoznati nove kolege i profesionalne neuroznanstvenike! Kada dođe vrijeme za prijavu na fakultete u Hrvatskoj i inozemstvu, svaki natjecatelj imat će priliku izjaviti da je sudjelovao/la na kompetitivnom nacionalnom natjecanju iz jedne od najtežih (i najpopularnijih) tema u STEM-u: Neuroznanost! Budućim profesorima i poslodavcima, sudjelovanje na natjecanju poput Brain Bee izgleda fantastično na CV-u!
-Što da napravim ako sam prijavljen(a) za natjecanje, ali više nisam u stanju sudjelovati?


Ako ste slučajno prijavljeni za 2021. državno Brain Bee natjecanje u Hrvatskoj a niste više u stanju sudjelovati, molimo vas da nam pošaljete mail na neuronada.hr@gmail.com kako bismo mogli ukloniti vaše ime s našeg popisa prijavljenih sudionika na vrijeme za natjecanje! Ako više ne namjeravate sudjelovati u natjecanju, molimo pošaljite nam email što prije kako bismo unaprijed mogli modificirati potrebne aranžmane i zalihe za događaj!
Kome se obratiti za ikakva pitanja vezana za natjecanje?


U slučaju da imate dodatnih pitanja u vezi s natjecanjem ili sudjelovanjem, slobodno nam se obratite na neuronada.hr@gmail.com. Nastojit ćemo odgovoriti na vaša pitanja u što kraćem mogućem roku!